På vores rejser oplever du samklang mellem natur, bevægelse, sanser og åndedræt. Du opnår følelsen af indre ro, harmoni og balance og du bliver opladet med energi, vitalitet og kreativitet.

 

 

Mindful walking

* På vores kunstrejser vil mindful walking være et af omdrejningspunkterne for oplevelser og inspiration til de kreative processer. Imens du går i gennem Sierraens smukke og inspirerende omgivelser fokuserer du din opmærksomhed på dig selv, din krop og dit åndedræt samt at være opmærksomt til stede. Du går og er i kontakt med de omgivelser du bevæger dig i. Du mærker vinden i dit hår, solen i dine kinder og gruset under fødderne. Mindful walking er nærværsøvelser, der handler om at være i nuet. Vi går i samspil med naturen omkring os, arbejder undervejs med sanseøvelser og har tegneblokken med.

Kreativ Kunstterapi

* I kreativ terapi arbejder vi med at gå på opdagelse i oplevelsen af nuet igennem kreative processer. Det er netop med afsæt i nuets betydning, at vi skal beskæftige os med elementer som eksempelvis maling, tegning, ler og bevægelse for at opdage eller genopdage steder og følelser, som vi i det daglige ikke har kontakt med. Igennem det kunstneriske og kreative arbejde bliver processen og resultaterne indgang til en større indsigt i og forståelse af egne kompetencer. På den måde opnås større selvindsigt og en følelse af større selvværd. Farver, ler, poesi, musik og bevægelse er en del af ingredienserne i de kreative aktiviteter, vi anvender på modulerne i kreativ terapi. Det er ikke nødvendigt at have kendskab til eller at kunne tegne, idet det er den kunstneriske proces, der er omdrejningspunktet for kreativ terapi. <script async id="_simplero_landing_page_js_110457" src="https://hellewittechristiansen.simplero.com/page/110457.js"></script>

Mindful mosaik

Mosaikmager og kunstterapeut Kristine Inez Birkedal, vil i disse moduler nænsomt guide dig igennem det kreative arbejde med mosaik. Her oplever du at lære at finde den indre ro, der ikke til dagligt er tilgængelig. Ved at arbejde med og udtrykke sig i klassisk mosaik giver du dig selv mulighed for at dykke ned i en flere tusinde år gammel tradition og et legendarisk håndværk. Udover at du lærer teknikker og praksisser at kende, får du samtidig lejlighed til at opleve en kunstform, der giver dig rum til at opleve indre ro. Du vil i forløbet arbejde kreativt og fordybe dig i nuet. Jeg vil guide, vejlede, støtte og undervise dig igennem hele processen. Dit arbejde vil munde ud i en autentisk mosaik, som vil være en smuk fysisk erindring om en kunstnerisk og terapeutisk proces. Kurset giver dig kendskab til:

o klassiske mosaikteknikker

o materialer og værktøj

o farver og motiver

o meditationsøvelser

o ro og selvindsigt

Mindful tegning og maling

* Mindful tegning med Helle Witte, der er billedkunstner og Cand. phil.  Guider i tegneteknik, komposition og lys/skygges vigtighed i tegningen. Vi taler om højre og venstre hjernehalvdels arbejdsprocesser, afprøver opgaver, der stimulerer først den ene så den anden hjernehalvdel og afprøver at skabe kunstnerisk flow. Gennem kunstneriske

processer lærer vi om, hvordan hjernen bliver kreativ, og hvordan nye ideer kan opstå. Alt efter årstid finder vi ud i naturen eller går indendørs på en god tegnelokationer. Vi øver tegneteknik med en professionel kunstner som forbillede og prøver at komme ud over de kendte tegnesymboler, man som barn hurtigt skaber, der gør, at vi glemmer at se rigtigt godt efter, hvad der egentligt er foran os. Basis for øvelserne er Betty Edwards bog "At tegne er at se”.

Mindful ler

* Det er ikke svært at mærke følelsen af nærvær når man står med sine hænder dybt begravet i en klump ler og på den måde ælter omverdens stres og jag langt væk. Dette er der en enkelt fysiologisk årsag til: Fingerspidserne indeholder nogle af de tætteste besatte områder af nerveender på menneskekroppen. Når vi leger med ler og derved stimulerer trykpunkterne i vores hænder, kan det have enorme terapeutiske fordele. Arbejdet med ler giver også en naturlig måde at forbinde med krop og åndedræt. Umiddelbarheden af materialet integrerer naturlig sind-krop forbindelsen, noget der er meget nødvendigt i vores ofte hektiske liv. Efter den store succes fra vores første ler og mindfulness workshops, er vi glade for at introducere et modul designet til vores kunstrejser. Ledet af kunstterapeut Kristine Inez Birkedal, vil deltagerne få mulighed for at udforske ler som et medium til at uddybe oplevelser i nutiden.

Mindful madlavning

* Mindful madlavning handler om at være nærværende, når du laver mad. Om at se råvarerne, mærke dem, dufte dem, smage dem. Efterfølgende at spise den og give hver eneste mundfuld den opmærksomhed, den fortjener. I hverdagen har vi travlt, og måltiderne bliver til noget, der ofte blot skal overstås. Det er ærgerligt, fordi konsekvensen er, at smagsoplevelsen af de enkelte råvarer, opmærksomheden på processen og glæden ved at se, dufte og smage resultatet, udebliver. På vores rejser laver vi mad sammen lokale kogekoner, der har stort kendskab, til hvordan de lokale retter laves. Vi arbejder med lokale råvarer, opskrifter og i et tempo, hvor vi giver tid og plads til at nyde de oplevelser, der ligger i at lære de dele af madlavningen at kende. Vi giver os tid, vi nyder roen, der ligger i at eksempelvis ordne grønsagerne. Vi lærer samtidig nye opskrifter at kende og har tid til at dykke ned i oplevelsen af de enkelte ingredienser. Vi giver vores krop tid til at registrere hvilke smags- og sanseoplevelser, den udsættes for. Når vi efterfølgende spiser maden, giver vi os tid til at registrere og lagre de mange indtryk: Hvordan smager det? Hvordan føles det i munden? Hvordan dufter netop den bid, du har sammensat på gaflen? Mange af os har ofte allerede fokus på den næste mundfuld, inden vi overhovedet er færdige med den første. Det betyder, at vi ikke får den fulde oplevelse ud af spisningen, og at vi snyder os selv for en helt masse sanselighed og nydelse ved måltidet. Nærværet i madoplevelsen og opmærksomheden på kroppens signaler, hjælper dig til at spise mængder, som passer bedre til dit naturlige behov for mad. Og så giver det et mere naturligt og nydelsesfuldt forhold til mad. Hvis du forsøger at nyde hver bid mad så meget som muligt, bliver din mund, hjerne og mave hurtigere tilfredsstillet og den ekstra portion mad overflødig. Du bliver simpelthen mæt før. Mindful madlavning er en naturlig og intuitiv måde at lave mad på og efterfølgende at nyde at spise maden, som man selv har været med til at tilberede. Metoden får os til at arbejde med den oplevelse, der ligger i at skabe et måltid og spise det i overensstemmelse med vores biologiske overlevelses-mekanismer, og lytte til de indre, naturlige signaler, som vores krop sender os. Samtidig får vi mulighed for at stifte bekendtskab med en spændende kulinarisk kultur og lærer interessante nye opskrifter at kende.

Reiki

* Hvad er Reiki og hvordan virker det? Ordet Reiki betyder “Universel Livsenergi. Den defineres som den vitale livskraft og energi, der virker og lever i alt skabt stof. Jeg bruger den Reiki-healingsform, der hedder “Usui system of Reiki healing”. Det er den mest enkle men også den mest effektive måde til at overføre den universelle livsenergi. Den kan bruges som understøttende behandling til alle andre slags behandling og lindre smerter af enhver art. Det er anerkendt som støtte for enhver type udvikling, mentalt som fysisk. De fleste der modtager reiki-behandling begynder at slappe af og mange falder endog i søvn, men der kan være mange forskellige måder at reagere på. Behandlingen vil i alle tilfælde bringe os nærmere en oprindelig tilstand af orden. Der opstår en harmoni som når ind i de mindste dele af cellerne og gør modtageren hel og rask igen, og på denne måde opmuntres modtagerens naturlige evne til at helbrede sig selv. Reiki giver liv til både legeme og sjæl, renser kroppen for gifte og indretter sig efter modtagerens behov uden, at behandleren behøver vide, hvad der skal behandles. Behandlingen foregår mens du ligger på en briks og jeg lægger hænder på krop, hoved og fødder i en bestemt rækkefølge, først på forsiden og dernæst på bagsiden. En behandling varer ca. 60 min. og kan tilkøbes på stedet.